Rebalancer als beroep

Een groot deel van de afgestudeerde Rebalancers start daadwerkelijk een eigen praktijk. De gediplomeerde Rebalancers die nascholing volgen en een eigen praktijk zijn gestart, zijn hier te vinden.
Sommige studenten doorlopen de hele opleiding zonder de intentie een eigen praktijk te starten. Zij voltooien de opleiding (soms zonder theorie-examens met aangepast diploma) voor hun eigen ontwikkeling. Het geleerde wordt in de praktijk gebracht in de privésfeer en/of in een reeds bestaand beroep als coach, therapeut, psycholoog, manager, acteur etc.

In het derde jaar van de opleiding wordt er aandacht besteed aan het opzetten van een eigen praktijk. Hoewel de Rebalancing opleiding niet opleidt tot zelfstandig ondernemerschap, besteden we binnen de opleiding wel aandacht aan een aantal praktische aspecten bij het starten. Onder andere:

  • Gedurende de gehele opleiding worden studenten gevraagd thuis te oefenen.
  • Bespreking en oefenen met ‘moeilijke cliënten’ (overdracht-tegenoverdracht)
  • Het maken van advertenties en eigen folders.
  • Er wordt informatie gegeven over zelfstandig ondernemerschap, belastingtechnische en administratieve zaken.
  • Diepte onderzoek over persoonlijke ‘verhouding met maatschappij’.
  • Inrichting praktijkruimte.

Platform Rebalancing Nederland
Na het examen kan je lid worden van het Platform Rebalancing Nederland (PRN), een platform waarin afgestudeerde Rebalancers verenigd zijn.  De PRN heeft als doel o.a. het vak Rebalancing te promoten; het platform fungeert verder als ontmoetingsplaats voor Rebalancers en organiseert cursussen en workshops voor zijn leden.

Beroepsverenigingen
Afgestudeerde Rebalancers kunnen tevens lid worden van diverse andere beroepsverenigingen als zij ook een erkend diploma Medische Basiskennis hebben gehaald. De Masterclasses van de Rebalancing School zijn geaccrediteerd door de VNT. De BATC, VBAG en VIT accorderen tot op heden de workshops en Masterclasses die de School aanbiedt. Als je lid bent van deze (of vergelijkbare) verenigingen dan kunnen cliënten vaak de kosten van de sessies (deels) vergoed krijgen van hun zorgverzekeraar, afhankelijk van hun (aanvullende)polis. Rebalancing sessies vallen onder de categorie ‘alternatieve geneeswijzen’ of ‘natuurlijke geneeswijzen’.

Vanuit de zorgverzekeraars zullen de regels hieromtrent in de komende jaren veranderd worden. Wat dit voor vergoedingen van Rebalancing sessies gaat betekenen is nu nog niet bekend.

button (6)     VNT logo