CRKBO
De Rebalancing Opleiding is geregistreerd door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Dit betekent dat de Opleiding de door het CRKBO gehanteerde instellingsaudit met positief resultaat heeft afgerond. Voor meer informatie zie de website van het CRKBO.

Studielast
De Rebalancing opleiding heeft een totale studielast van 136 ECTS. Een gespecificeerd overzicht van de studielast kunt u opvragen bij het secretariaat.

 

Beroepsverenigingen
Afgestudeerde Rebalancers kunnen lid worden van diverse beroepsverenigingen als zij ook een door het CPION erkend diploma Medische Basiskennis op HBO niveau hebben gehaald.

De Rebalancing Opleiding is geaccrediteerd door de VNT (Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten).  De BATC, VBAG en VIT accorderen tot op heden de workshops en Masterclasses die de School aanbiedt. Als je lid bent van deze (of vergelijkbare) verenigingen dan kunnen cliënten vaak de kosten van de sessies (deels) vergoed krijgen van hun zorgverzekeraar, afhankelijk van hun polis. Rebalancing sessies vallen onder de categorie ‘alternatieve geneeswijzen’ of ‘natuurlijke geneeswijzen’.

Vanuit de zorgverzekeraars zullen de regels hieromtrent in de komende jaren veranderd worden. Wat dit voor vergoedingen van Rebalancing sessies gaat betekenen is nu nog niet bekend.