Inge Neijenhuis

Inge Neijenhuis

Inge heeft sinds 1992 haar praktijk ‘Bewust-Bewegen’.
Zij is begonnen als Oefentherapeute Cesar vanuit kennis over de bouw van het menselijk lichaam en de meest efficiënte manier van bewegen. Al snel kwam zij in aanraking met de Feldenkrais methode (1995). Daarbij leerde zij dat de beweging IN ons bepalend is voor de kwaliteit van bewegen en voor het functioneren van ons als mens in het dagelijkse leven.
Zij leerde hoe bewegingen van bot tot bot worden doorgegeven en hoe al het zachte weefsel eromheen zich vormt naar de (bewegings)vraag van het skelet. Dat alle andere systemen in dit zachte weefsel aanwezig zijn en dus mede bepalend zijn voor de harmonie van bewegen en van ons welzijn.

Sinds 1995 beoefent zij Tai Chi, waarin zij vele raakvlakken met de methode Feldenkrais ontdekte, net als Moshé Feldenkrais zelf, die expert was in Martial Arts.

Inge haar specialisaties op de diverse gebieden (ribben, bekken/rug en voet/heup) komen mede voort uit eigen ervaringen om haar klachten en blessures in deze gebieden te begrijpen, te beïnvloeden en te verhelpen. Door deze ervaringen merkte zij dat bewegen via de methode Feldenkrais zo allesomvattend is, dat het niet alleen haar passie en werk is geworden, maar een essentieel deel van haar leven.

150 150 Rebalancing Centrum
Onze website maakt gebruik van cookies, voornamelijk van diensten van derden. Stel uw privacyverklaring in en/of ga akkoord met ons gebruik van cookies.
Privacyverklaring