Petra Mettau

Coördinator / begeleider Masterclasses

Petra Mettau

“Voor mij betekent Rebalancing het omarmen van mijn innerlijke landschap. Waar ik met openheid
en sensitiviteit de diepere waarheid van mijn emoties ontdek.”

Voelen is voor mij de deur naar het leven. In het lichaam ben ik echt in het nu. Het lichaam is een geweldig sensitief instrument dat zo veel vertelt over onszelf en onze omgeving. Daar hoort ook mijn hoofd bij. Mijn specialisatie is om zowel het voelvermogen als het denkvermogen steeds verder te ervaren, te ontwikkelen en te verfijnen. Bij het coördineren en begeleiden van de Masterclasses ben ik er met mijn hart, mijn hoofd en mijn handen. In het voor mij zo dierbare veld van Rebalancing.

Mijn achtergrond bestaat uit drie fases. Tot mijn 25ste heb ik heel veel piano gespeeld, ook professioneel. De muziek was mooi, maar veel daaromheen niet. Ik ben vervolgens mijn rationele fase ingegaan, na een studie bestuurskunde en 20 jaar werk als adviseur en manager bij de overheid. Mijn hoofd heeft me veel gebracht, maar ik liep twee keer vast. De eerste keer kwam Mindfulness op mijn pad. Die honger naar meditatie, het spirituele, was er al vanaf mijn pubertijd. De tweede keer haalde Rebalancing mij uit het dal. De diepte die Rebalancing heeft, het veld, de beweging, de liefde en openheid. Het heeft voor mij een nieuwe wereld geopend. Een wereld waar ik nu verder in leef, in groei.

Rebalancing is voor mij een innerlijke ontdekkingstocht. Een reis die fascinerend is, niet altijd leuk, maar wel echt. Het ontmoeten wat op die reis tevoorschijn komt, wat boos, verstild, lastig is. Om dat te aanvaarden als iets van mijzelf, dat gevoeld mag worden, tot trilling mag komen. Zodat wat vast zit, in beweging komt, tot afronding, tot rust. Waardoor essentiële kwaliteiten als levensvreugde, kracht, speelsheid en tederheid tot bloei mogen komen.

Vanaf 2015 heb ik mijn eigen praktijk opgebouwd. Eerst als Mindfulness trainer. Sinds 2021 ben ik ook Rebalancer en Trager® practitioner.

e-mail: petra@rebalancing.nl
website: Petra Mettau

1181 1653 Rebalancing Centrum