John van der Rest

Trainer

John van der Rest

“Rebalancing is een manier van leven waarbij het lichaam de weg wijst naar meer zelfkennis, waarachtigheid en zelfliefde.”

Mijn specialisatie als trainer is het begeleiden van mensen op een ontdekkingsreis naar hoe het is om mens te zijn, in alle facetten. In het verbinden met zowel de pijn als het licht en vooral in het ervaren van het perspectief van een mensenleven, met en in een lichaam. Ik gebruik daarbij de transformerende kracht van het hart en de aarde en werk met aanraking, klank, adem, de natuur, engelen en voorouders.

Vanuit mijn jeugd, meerdere wereldreizen en mijn oude werk als tuinman, ervaar ik het wonder van het leven vaak in de bezielde natuur. Levende natuur is voor mij een belangrijke bron van wijsheid, een gids en een spiegel voor levenslust en onvoorwaardelijke liefde. De eerste dertig jaar van mijn leven voelde ik niet echt. Het was te heftig, te moeilijk, te bedreigend. Ik leefde vooral buiten mijn lijf en ervaarde geen werkelijke verbinding met mijn leven. Depressies zetten me ‘gelukkig’ aan tot verder kijken, verder zoeken: naar de bron van mijn onrust, naar wie ik ben en hoe meer te voelen. Ik ging op ontdekkingsreis in mezelf, onder meer via psychosynthese, amanae, mannenwerk, sjamanisme, yoga en haptotherapie. Aanvullende trainingen, zoals Heart Presence bij Akhail Matthews, De-amouring volgens de Gaia Method en tantra, voedden een groeiende nieuwsgierigheid naar het hoe en wat van menszijn op deze planeet. Naar leven met en in een lichaam. En ervaren dat ik meer ben dan dit lichaam. Meer dan voelen. Hoe werkt dit mysterie, zoals ik het ervaar, in en door mij heen? Als Liefde die wil stromen. Als golven die rijzen en dalen vanuit een eindeloze oceaan van stilte. Mijn achtergrond is dus heel divers.

Uiteindelijk kwam ik thuis in de voelende wereld van Rebalancing. Hier leerde ik stap voor stap werkelijk contact maken met het leven in mij, via mijn lichaam. En leer ik nog elke dag – door dieper voelen – mijn menszijn te omarmen en totaal te accepteren: mijn kracht en mijn pijn, mijn verlangen en mijn weerstand, mijn angst en mijn liefde…

Sinds 2014 leer ik binnen het Rebalancing Centrum en veld. Sinds 2018 begeleid ik in mijn eigen praktijk en via het Centrum mensen op hun pad, vanuit een groot gevoel van verwondering en dankbaarheid voor mijn eigen levensweg.

Ik woon en werk in de prachtige natuur ten oosten van Nijmegen.

e-mail: john@rebalancing.nl
website: Lichaamsgewijs

1000 1500 Rebalancing Centrum