Michiel Nooter

Trainer Communicatie

Michiel Nooter

“Spelen is helen.”

Mijn specialisatie als trainer is het naar buiten en in contact  brengen van de gevoelde ervaringen. Ik heb een grote fascinatie voor hoe we onszelf presenteren. En de authenticiteit daarvan. Hoeveel van jezelf mag je meenemen, hoe zichtbaar mag je zijn. Daarvoor is het belangrijk om jezelf niet alleen beter te leren kennen, maar ook om ermee naar buiten te komen, expressie aan te geven.

Mijn achtergrond ligt in de toneelwereld: ik ben opgeleid als acteur en al jaren in het theater en bij de tv werkzaam. Ook geef ik sinds mijn afstuderen in 1991 spelles. Zowel als acteur als als Rebalancer, ben je je eigen instrument. Als acteur ben ik getraind om dat instrument; je lichaam, stem, mimiek, ten volle te benutten. Als mens zijn we gezegend met een enorm palet aan kwaliteiten, emoties en energieën. Daar gebruiken we doorgaans maar een heel beperkt deel van. Dat deel is ons vertrouwd, het is veilig en wordt geaccepteerd en gewaardeerd door de mensen om ons heen. Maar dat andere deel zijn we ook. We zijn er alleen niet of minder mee in contact. Het is het deel dat vroeger wellicht werd afgewezen, belachelijk gemaakt of weg-gesust. Het ontkennen en vaak zelfs onderdrukken van dit deel kan veel energie kosten.

Hier komen Rebalancing en spelen voor mij helemaal samen; het is een weg om weer in contact te komen met wat er allemaal in jou leeft, gevoeld en ervaren wil worden. Spelen is dat ook !

Het gaat om het uitvergroten van emoties, situaties en fysieke mogelijkheden. En dat in contact met jezelf en anderen. Spelen gaat niet over je anders voor doen dan je bent ,maar om andere kanten van je zelf te ontdekken en de ruimte te geven. Uitdrukking geven aan gevoelens, weerstanden, pijn, plezier, angst, verliefdheid etc. Aan zoveel emoties die binnen gehouden dienen te worden, mag nu expressie worden gegeven, een stem aan worden gegeven.

Ik woon deels in Amsterdam, waar ik ook mijn praktijk heb, en deels in Portugal.

e-mail: michiel@rebalancing.nl
website: Michiel Nooter Rebalancing

1000 1500 Rebalancing Centrum