Uit je Hoofd! 

Ken jij dat? Dat je dagen gevuld zijn met denken, piekeren, praktische zaken en doen. Je hoofd heeft de regie en je springt van het een naar het ander. Zoveel dingen te doen, het houdt maar niet op. En hoe meer je je hoofd volgt, hoe minder ruimte er is voor simpel en onbekommerd zijn. Uiteindelijk voel je je regelmatig moe, vol en is ontspanning ver weg. Van jongs af aan zijn we veelal gewend aan denken en het volgen van ons hoofd. Dit voorbeeld hebben we gekregen in het gezin en als kind volgden we dit op. Dat is de vorm geworden waarmee we functioneren in de maatschappij. Tot op het moment dat we als volwassene beseffen dat alleen leven vanuit ons hoofd ons niet brengt waar we eigenlijk diep van binnen naar verlangen en naar opzoek zijn. Maar hoe ervaren we een diepere ontspanning en contact met ons zelf en ons lichaam? Een verdieping van ons leven en contact met wat we eigenlijk verlangen.

In Rebalancing nemen we het lichaam als ingang om te komen tot voelen en verruimen van onze aanwezigheid. Meer aandacht voor je lichaam en wat er te voelen is, betekent direct minder aandacht voor de activiteiten in je hoofd.

In deze workshop nodigen we je met lichaamsgerichte oefeningen, zelfonderzoek en meditatie uit om meer te ervaren in je lichaam, zowel fysiek als gevoelsmatig. Je verlegt je aandacht van denken naar voelen, de eerste stap naar zijn wie je werkelijk bent. Je ontdekt en geeft ruimte aan wat er  leeft in jou. Hierdoor raak je in dieper contact met jezelf en je omgeving en meer onbekommerd aanwezig in het huidige moment.

INFO

Begeleiders: Inge Delforterie
Datum: vrijdag 24 november
Locatie: De Open Ruimte, Almere
Tijd: 09.30-17.00 uur
Kosten : € 125,-
Deelnemers: maximaal 14

 

Deze workshop is voor iedereen toegankelijk.

Vul onderstaand formulier in voor inschrijving!

Wij hanteren annuleringsvoorwaarden.