Verdiepingsjaar

Na het voltooien van het Inspiratiejaar is het mogelijk om de Rebalancer opleiding te vervolgen en door te gaan met het Verdiepingsjaar: jouw persoonlijke ontwikkeling gaat verder en de geleerde technieken worden ook toegepast in het werken met andere mensen.

Een onderzoek naar je gevoelde ervaringen om zo een diepe en bevrijdende ontwikkeling door te maken in lichaam en geest

Rebalancing

Nieuwe accenten

In alle drie de lesjaren staat persoonlijke ontwikkeling voorop. Vanuit hier ervaar jij wat Rebalancing is en in je dagelijks leven kan betekenen. Het tweede jaar van de Rebalancing Opleiding is een verdiepend jaar, waarbij jouw individuele ontwikkeling verder wordt ontplooid. Je ontwikkelt je verder in bijvoorbeeld je authenticiteit, autonomie, openheid en contactvolheid. Je legt een nieuwe basis voor het omgaan en werken met mensen. Ook is het Verdiepingsjaar een waardevolle aanvulling op bestaande beroepen waarbij met mensen gewerkt wordt (zoals coach, psycholoog, medicus, masseur etc).

Het gereedschap, de technieken

 • verdieping van specifieke lichaamswerkmethoden,
 • verdieping van het toepassen van het zelfonderzoek voor de eigen ontwikkeling en leren hoe een ander met zelfonderzoek te begeleiden,
 • meditatie en het verder ontwikkelen van het werken vanuit een meditatieve houding,
 • pathologie: in de Rebalancingpraktijk voorkomende aandoeningen met indicaties en contra-indicaties,
 • toegepaste anatomie: je ontwikkelt meer inzicht in de fysieke structuren die je aanraakt.
 • oefenstructuren die tot inzicht uitnodigen.

Het Rebalancing Verdiepingsjaar biedt jou een opperst veilige, respectvolle en liefdevolle omgeving, waarin jij opnieuw veel over jezelf zal ontdekken en unieke Rebalancingstructuren en lichaamstechnieken leert.

Diversiteit aan thema’s zoals:

 • meer inzicht krijgen in de relatie lichaam, emoties en energie,
 • het vergroten en verdiepen van je vermogen om je eigen ervaringen en emoties te dragen,
 • helderheid en onderscheidingsvermogen ontwikkelen van kwaliteiten zoals betrokkenheid en autonomie in de relatie met de cliënt,
 • meer inzicht krijgen in overdracht en tegenoverdracht situaties binnen verschillende relaties,
 • in je echtheid, met jouw levendigheid tevoorschijn durven komen en ‘te veel’ durven zijn,
 • zichtbaar worden met jouw verlangens, grenzen durven aan te geven en onderzoeken
 • bewustzijn krijgen op kindstukken in jezelf en bij anderen,
 • je egostructuur en innerlijke critici onderzoeken

Na het verdiepingsjaar:

 • kun je completere lichaamswerksessies geven en  mensen lichaamsgericht begeleiden in hun proces,
 • weet je steeds meer aanwezig te zijn in je eigen lichaam en deze aanwezigheid goed te gebruiken bij het geven van sessies,
 • kun je steeds meer aanwezig zijn in eigen verdiepend zelfonderzoek, op thema’s die aanwezig zijn in jou; tevens kan je het zelfonderzoek steeds beter begeleiden en doorzien,
 • ervaar je gronding en meer ruimte in je eigen bestaan,
 • ben je je meer bewust van je verwikkelingen, reactiviteit en vrije staat,
 • kan je zelfstandig mediteren en eigen stilte ervaren,
 • ben je steeds meer in staat om alles van jezelf te omarmen, zowel je donkere als lichte stukken,
 • heb je het pathologie onderdeel van de opleiding afgerond en het voor sessies benodigde pathologische inzicht verkregen,
 • heb je het 1e deel van de toegepaste anatomie afgerond.

*Wijzigingen voorbehouden

Hoe ziet het Verdiepingsjaar er uit?

Gedurende het tweede jaar wordt er lesgegeven in zes blokken. Vijf blokken van drie dagen en 1 blok van 4 dagen (i.v.m. de Open Dag in dit lesblok). Daarnaast volg je in het tweede jaar 8 losse dagen. Op deze dagen vinden de supervisiedagen en de anatomie-, pathologie- en communicatielessen plaats. Er wordt lesgegeven door een team bestaande uit vaste trainers en vak- en gasttrainers. Deelname aan de theorielessen en de examens is alleen verplicht indien je gediplomeerd Rebalancer wil worden. Indien geen theorielessen worden gevolgd en examens worden gedaan, maar de blokken wel zijn gevolgd ter ondersteuning van je persoonlijke of beroepsontwikkeling, ontvang je een certificaat van deelname.

Beroepsontwikkeling: wil jij Rebalancer worden?

Mogelijk wil jij ook in de praktijk werken met Rebalancing. Het Verdiepingsjaar (2e jaar) en het Integratiejaar (3e jaar) vormen samen met het Inspiratiejaar (1e jaar) de gecertificeerde korte beroepsopleiding tot Rebalancer. In alle drie de lesjaren staat persoonlijke ontwikkeling voorop. Zodat jij zelf leert en ervaart wat Rebalancing is en en wat het jou in het (dagelijks) leven brengt en je jezelf steeds op nieuwe lagen blijft ontplooien.

De opleidingsjaren zijn ook een waardevolle verrijking en verbreding op bestaande beroepen waarbij je met mensen werkt (zoals coach, psycholoog, medicus, masseur etc.).

Klik hier voor meer informatie over de Rebalancer Beroepsopleiding.

Praktische informatie

Lestijden

De lesblokken starten vrijdag om 09.30 uur (je arriveert al eerder om in te checken en je kamer te betrekken). Op zondag eindigen we tussen 17.00 en 17.30 uur. De blokken zijn residentieel (verplicht). Er is ook de mogelijkheid om een voorovernachting met ontbijt te boeken bij Venwoude. Voor meer informatie klik hier.

Data en locatie

Blokken Groep 34 – 2024
(onder voorbehoud)

 • 1 – 23-25 februari Gentiaan
 • 2 – 19-21 april Gentiaan
 • 3 – 13 -16 juni (4 dagen, zondag open dag) Gentiaan
 • 4 – 13-15 september Gentiaan
 • 5 – 1-3 november Gentiaan
 • 6 –  13-15 december Gentiaan
 • De data voor de 8 losse dagen en halve dag Zoom worden nog gepland.

Het trainersteam

Team 2024

Inge Delforterie – hoofdtrainer
John van der Rest – trainer
Keetie Hobbel – trainer
En 2 trainees

Klik hier voor meer informatie over de trainers en onze teamleden.

Voorwaarden voor deelname Verdiepingsjaar

Je bent welkom in het Verdiepingsjaar wanneer jij:

 • het Rebalancing Inspiratiejaar gevolgd hebt,
 • jouw eindverslag Inspiratiejaar ingeleverd hebt voor de gestelde inleverdatum (tussen blok 6 en blok 7 van het Inspiratiejaar),
 • een positief evaluatiegesprek hebt gehad met één van de trainers,
 • na het Inspiratiejaar één of meerdere jaren gestopt bent met de opleiding en wilt instromen om de opleiding af te ronden. Dan kan jij je aanmelden. Wij nemen hierna contact met je op om te bespreken wat nodig is voor jou, om de opleiding te vervolgen of af te ronden.

Inschrijvingsprocedure Rebalancing Verdiepingsjaar

 1. na het invullen en verzenden van het inschrijfformulier ben je voorlopig ingeschreven voor het 2e jaar of word je uitgenodigd voor een gesprek, indien je 1 of meerdere jaren bent gestopt na het Inspiratiejaar en weer wilt instromen
 2. je ontvangt een studieovereenkomst ter ondertekening en retourneert deze uiterlijk 2 weken voor de aanvang van het Verdiepingsjaar
 3. na het voldoen van de nota ben je definitief ingeschreven voor het Verdiepingsjaar.

Examens

In het Verdiepingsjaar maak je een pathologie presentatie en pathologie toets, hiermee sluit je het pathologiedeel van de opleiding af.

Je schrijft anatomische verslagen en bedenkt en maakt toetsvragen, hiermee voldoe je aan het 1e deel van het anatomie-examen.

Diplomering is alleen mogelijk wanneer er niet meer dan 1 opleidingsblok in de 3 jaren is gemist en alle ondersteunende opdrachten zijn uitgevoerd.
Deelname aan de theorielessen en de examens is alleen verplicht indien je gediplomeerd Rebalancer wil worden.
Mis je een theorieles, dan krijg je een vervangende opdracht. De dag waarop de pathologiepresentaties plaatsvinden is de examendag voor pathologie en kan niet gemist worden. Hiervoor is er een herkansing het volgende lesjaar.

Kosten Verdiepingsjaar

De hieronder vermelde kosten zijn de kosten van 2023, deze worden voor 2024 nog geïndexeerd. De definitieve kosten volgen in najaar 2023.

 1. De opleidingskosten voor de blokken in het 2e jaar bedragen € 4.650,-. Dit bedrag bestaat uit: lesdagen blokken op Venwoude en locatiekosten Venwoude (is ondermeer locatiehuur, catering, schoonmaak, linnengoed).
 2. Je volgt daarbij 8,5 losse lesdagen (anatomie, pathologie en communicatie) en hebt een halve dag intro pathologie via Zoom. Hiervoor bedragen de kosten € 1.033,- voor lesgeld en accommodatie.
 3. Je volgt 5 leersessies en 2 feedbacksessies, daarvoor zijn de kosten € 840,-.
 • Kies je er voor om de theoretische vakken niet te volgen, dan vallen er een aantal kosten af. Neem daarvoor even contact op met het officemanagement via info@rebalancing.nl.
 • De kosten dienen voor aanvang van het studiejaar te worden voldaan. Het is ook mogelijk in 5 termijnen te betalen (+€ 50,- administratiekosten).
 • Voor de annuleringsvoorwaarden, klik hier

Verblijf op Venwoude

Het Verdiepingsjaar is residentieel, dit is verplicht. Je verblijft tijdens de lesdagen op Landgoed Venwoude in Lage Vuursche, waar je overnacht op een een- of tweepersoonskamer, e.e.a. afhankelijk van de beschikbaarheid per blok. Er zijn ook campingplaatsen, waar je met eigen tent of camper/caravan kunt verblijven. In de verschillende slaapgebouwen zijn er voldoende douches, toiletten en wastafels aanwezig. Je boekt en betaalt je verblijf zelf bij Venwoude. Dit is ruim voor de start van een lesblok mogelijk. Er is een biologische, vegetarische keuken, waar rekening gehouden kan worden met dieetwensen.

Klik hier voor informatie over het boeken van je kamer en de kosten. Via onderstaande button boek je je kamer. Boek je langer dan 14 dagen voor aanvang van het blok, dan ontvang je een vroegboekkorting!

 

Betaling en voorwaarden

De opleidingskosten dienen voor aanvang van het Verdiepingsjaar te worden betaald. Het is ook mogelijk in 5 termijnen te betalen ( + € 50,- administratiekosten).

De opleidingskosten kunnen worden overgemaakt op IBAN Banknummer NL35 INGB 0000 6916 79 (BIC INGBNL2A) t.n.v. Stichting Opleiding Rebalancing te Arnhem.

Voor de Algemene Voorwaarden van de Rebalancing Opleiding van toepassing op de studieovereenkomst, klik hier.
Voor de Annuleringsregeling, klik hier.

Door naar het Integratiejaar (jaar 3)

Er is geen overgangsexamen na het Verdiepingsjaar. Wel wordt er van je gevraagd om aan het einde van het jaar, tussen blok 5 en 6 een evaluatieverslag in te dienen.  In het laatste blok vindt er een evaluatiegesprek met een van de trainers plaats. Indien het verslag is ingeleverd en je een positieve beoordeling in het evaluatiegesprek hebt gehad, kan je doorstromen naar het Integratiejaar (jaar 3), mits er niet meer dan het aantal toegestane blokken is gemist, of er afspraken zijn gemaakt voor het inhalen hiervan.


Voor verdere inhoudelijke informatie over het Verdiepingsjaar verzoeken wij je om contact op te nemen met het officemanagement.

Onze website maakt gebruik van cookies, voornamelijk van diensten van derden. Stel uw privacyverklaring in en/of ga akkoord met ons gebruik van cookies.
Privacyverklaring