Rebalancing Centrum is in 2023 de nieuwe naam geworden, na 35 jaar bekend te zijn geweest als Rebalancing School voor Lichaamswerk & Bewustzijn

Van Denken, naar Voelen, naar Zijn

Rebalancing

Veranderingen zijn een constant deel van het leven en de uitnodiging is om steeds opnieuw balans te vinden, op alle lagen. Wij staan dan ook open voor alle mogelijke vernieuwingen die zich aan onze organisatie aandienen. Onszelf laten aanraken en voelen welke beweging er van binnenuit in ons Centrum ten goede wil en kan ontstaan. Deze filosofie omhelst de bezieling van ons Centrum en ons Inspiratiejaar, de Rebalancer opleiding en onze Trainingen.

Rebalancing levenskunst voor iedereen bereikbaar maken

Sinds 1989 bieden wij de Rebalancer opleiding aan. Het Rebalancing Inspiratiejaar staat voor persoonlijke groei, het is een jaartraining en tevens het basisjaar van de beroepsopleiding. Het Inspiratiejaar kan losstaand gevolgd worden of worden vervolgd met het Verdiepingsjaar (jaar 2) en Integratiejaar (jaar 3) om beroepsmatig Rebalancer te worden. De driejarige korte beroepsopleiding staat geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs). Hiernaast bieden wij ook Uitbreiding Bestaande Beroepen aan, waarbij instroom vanuit professionals met mensgerichte beroepen mogelijk is.
Ook hebben wij een breed aanbod van workshops, retreats en masterclasses, die door particulieren en professionals los van het Inspiratiejaar of de beroepsopleiding gevolgd kunnen worden en ook een mooie ontmoeting en kennismaking met Rebalancing zijn.

Oprichting en directie Rebalancing Centrum

Pioniers Rob Merkx, Jeanine van Deursen en wijlen Barbara van Rooyen, brachten Rebalancing naar Nederland, nadat zij elkaar leerden kennen tijdens hun Rebalancing opleiding in Italië. In 1989 richtten zij de Nederlandse opleiding tot Rebalancer op: de Rebalancing School voor Lichaamswerk & Bewustzijn. Sinds 2015 wordt de dagelijkse leiding met veel plezier en toewijding verzorgd door de directie, bestaande uit Emile Buring en Inge Delforterie. Met het 35 jarig bestaan is de School hernoemd naar Rebalancing Centrum waarmee we de getoonde brede, verbindende draagkracht eren.

Dagelijkse leiding Rebalancing Centrum

Inge Delforterie
Inge Delforterie
Lees over mij
1000 1500 Rebalancing Centrum
Emile Buring
Emile Buring
Lees over mij
1000 1500 Rebalancing Centrum

De oprichters van Rebalancing Centrum

Rob Merkx
Rob Merkx
Lees over mij
1000 1500 Rebalancing Centrum
Jeanine van Deursen
Jeanine van Deursen
Lees over mij
1000 1499 Rebalancing Centrum