Rebalancing in de media

Rebalancing krijgt veel aandacht als way of life, ook onze life changing Inspiratiejaar wordt vaak genoemd, evenals de bijzondere beroepsopleiding tot gediplomeerde Rebalancer.

Rebalancing in de Happinez

19 januari 2022: Helende magische handen

Via de huid raak je iemands totale zijn aan

Interview met Inge Delforterie, Rebalancer, directeur en trainer Rebalancing Centrum.
Van werken met mijn hoofd ging ik terug naar de basis en ik ontdekte dat écht contact heel belangrijk is in mijn leven.

Rebalancing in de Margriet

22 februari 2021: Het verhaal van Lucy door Willem van Kasteren

Door Rebalancing kan ik weer lachen

Lucy (73) vertelt in Mijn verhaal over haar slechte jeugd. Door het overlijden van haar man en het emigreren van haar dochter heeft ze diepe dalen gekend. Ze is er gelukkig door Rebalancing wel wéér helemaal bovenop gekomen en kan weer lachen.

Rebalancing in Psychologie Magazine

Hoe ik met Rebalancing leerde om van mijn lichaam te houden

Je eigen lichaam waarderen en accepteren is voor veel vrouwen niet vanzelfsprekend. Rebalancing hielp journalist Lisette Thooft ervaringen uit haar jeugd te verwerken. Ik was een jaar of 6 toen ik op een ochtend wakker werd met een hals vol wratten. Er zat er eerst eentje, maar die had kennelijk kindertjes gekregen. Mijn moeder maakte een afspraak bij de dokter en toen hij met een brander naderde, zei ze: ‘Als je niet huilt, krijg je een ijsje.’

Rebalancing in Vakblad voor de Natuurgeneeskunde

Rebalancing: Bij de pijn blijven

Jeanine van Deursen is mede-oprichtster van de rebalancing-opleiding in Nederland, die al meer dan 25 jaar bestaat. Zij is bestuurslid en stafdocent van deze opleiding en heeft een praktijk voor rebalancing. Jeanine ontvangt mij in de rustgevende praktijkruimte in haar huis tussen de weilanden om Doesburg. Hier vertelt zij over de achtergrond van rebalancing, een therapeutische vorm van lichaamswerk die is voortgekomen uit de beweging van Osho.

Rebalancing in diverse artikelen

Authenticiteit – Je mag worden wie je bent

(Happi Kidz – Lisette Thooft – september 2017)
Je kinderen opvoeden tot authentieke wezens, ze laten worden wie ze in aanleg al zijn, dat doe je met ruimte en vertrouwen. Een verhaal over schuld en schaamte, over de schat vinden waar het schuurt, over knuffelen en vechten en voet- massages voor het slapen gaan.

Angst – niets om bang voor te zijn

(The Optimist – Lisette Thooft – december 2016)
Veel mensen zijn angstig en vragen zich af: hoe kom ik ervan af? Is een betere vraag misschien: hoe kan ik de angst accepteren? Hoe wordt er vanuit Rebalancing gewerkt met angst?

Geest & lichaam in balans!

(Paravisie, januari 2017)
Door het toepassen van Rebalancing is menigeen er geestelijk en/of lichamelijk bovenop geholpen. Om hier mee inzicht in te krijgen, hebben we vier deskundigen geraadpleegd. Wat is Rebalancing? Wat doet het voor je? voor wie is het geschikt? Op deze en andere vragen krijg je hier het antwoord.

Rebalancing – Ruimte scheppen

(Happinez – Lisette Thooft- oktober 2016)
Met enige tegenzin ging Lisette Thooft naar een Rebalancer die haar was aanbevolen. Hij zou haar kunnen helpen zichzelf beter te leren kennen en te ontspannen tot in het diepst van haar ziel. Ze werd zó geraakt door het effect, dat ze nu zelf de opleiding Rebalancing heeft gevolgd en haar eigen praktijk heeft.