Registratie en erkenning

CRKBO
De Rebalancing Opleiding is geregistreerd door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Dit betekent dat de Opleiding de door het CRKBO gehanteerde instellingsaudit met positief resultaat heeft afgerond. Voor meer informatie zie de website van het CRKBO.

Studielast
De Rebalancing opleiding heeft een totale studielast van 164 ECT’s (1 ECT = 28 uur). Een gespecificeerd overzicht van de studielast kun je opvragen bij het officemanagement.

Beroepsverenigingen
Afgestudeerde Rebalancers kunnen lid worden van diverse beroepsverenigingen als zij ook een diploma HBO Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis, dat voldoet aan de PLATO-eisen,  hebben gehaald.

De Rebalancing Opleiding is geaccrediteerd door de LVNT (Landelijke Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten).  Als je lid bent van deze  vereniging dan kunnen cliënten in veel gevallen de kosten van de sessies (deels) vergoed krijgen van hun zorgverzekeraar, afhankelijk van hun polis.

Er zijn natuurlijk meer beroepsorganisaties waar je je kunt aansluiten. Allen stellen hun eigen eisen. Neem daarom contact met hen op, om na te gaan of het mogelijk is om je als Rebalancer met jouw achtergrond en scholing aan te melden. Ben je al lid van een beroepsorganisatie en wil je weten of zij de nascholing (Masterclasses) van de Rebalancing School accepteren, check dat bij jouw organisatie.